Informatie

Dieet voor borstkanker

Dieet voor borstkankerWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dieet voor borstkanker

Vecht nu: eet en leef proactief tegen borstkanker is een programma dat is ontworpen om u te helpen bij het maken van keuzes die uw risico op borstkanker kunnen verlagen.

Het is gemaakt door Dr. Aaron Tabor, MD, afgestudeerd aan de John Hopkins School of Medicine, die een aantal onderzoeksprojecten heeft uitgevoerd die preventieve voeding onderzoeken.

Tabor stelt dat als vrouwen niet proactief werken om borstkanker te voorkomen, hun risico op het krijgen van borstkanker of een recidief veel groter is.

In dit boek schetst hij eenvoudige en praktische keuzes op het gebied van voeding en levensstijl die vrouwen kunnen toepassen om het risico op borstkanker te verkleinen.

Borstkanker Dieet Basics

Tabor legt de factoren uit die het risico op kanker kunnen verhogen en schetst medisch onderzoek dat aantoont dat voeding en levensstijl een belangrijke rol kunnen spelen bij het voorkomen van borstkanker. Hij benadrukt ook het belang van een eenvoudige laboratoriumtest die de aanwezigheid van een vitamine D3-tekort kan identificeren; een factor die het risico op borstkanker met wel 70% kan verhogen.

Specifieke voedingsmiddelen en supplementen worden benadrukt die kunnen helpen bij het bestrijden en voorkomen van borstkanker en andere ziekten. Veel van deze voedingsmiddelen bevatten veel antioxidanten die DNA helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Algemene aanbevelingen zijn het eten van een vezelrijk dieet met een lage glycemische index. Voedingsmiddelen rijk aan omega 3-vetten zijn ook een belangrijk aspect van dit plan.

Een basis caloriearme maaltijdplan-structuur is voorzien voor lijners die moeten afvallen, maar het Breast Cancer Diet bevat geen maaltijdplan voor lijners die willen aankomen of aankomen.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Wortelen, groene thee, appels, granen, bonen, noten, lijnzaad, walnoten, granaatappels, broccoli, vitamine D verrijkte melk, zalm, tonijn, sardines, makreel, kabeljauw, garnalen, eieren.

Voorbeeld dieetplan

Ontbijt

Proteïneshake
Stuk fruit

Ochtendsnack

100 calorieën snack

LunchProteïnereep
Eiwitrijke chips
Tussendoortje

Klein kopje yoghurt

Avondeten

Warm voorgerecht met twee gestoomde groenten

Avondsnack

Kom bevroren fruithutspot

Dieet voor overlevenden van borstkanker

Vrouwen die borstkanker hebben overleefd, moeten zich blijven inzetten om gezond te blijven en voor hun lichaam te zorgen.

De Whole-Food Guide voor overlevenden van borstkanker biedt essentiële informatie voor het maken van een persoonlijk plan voor de preventie van borstkanker.

In wezen is dit boek een handleiding om je lichaam gezond te houden met een dieet voor hele voedingsmiddelen en voedingssupplementen.

Overlevenden van borstkanker kunnen de kans op herhaling verminderen door een aantal leefstijlfactoren:

 • Verhogen van de consumptie van kankerbestrijdende voedingsmiddelen
 • Zorgen voor een adequate inname van essentiële voedingsstoffen
 • Het immuunsysteem gezond houden
 • Het spijsverteringssysteem voeden
 • Bloedglucosewaarden in evenwicht houden
 • Een ideaal lichaamsgewicht behouden
 • Gebruik alleen niet-giftige cosmetica en lichaamsverzorgingsproducten

Het Eating for Health Plan

Het dieet om herhaling van borstkanker te voorkomen, legt de nadruk op antioxidantrijke, ontstekingsremmende en immuunstimulerende voedingsmiddelen. Het wordt aanbevolen om zes tot twaalf porties per dag verse, hele groenten en fruit te consumeren. Deze plantaardige voedingsmiddelen kunnen tot 100 fytonutriënten bevatten, die in verband zijn gebracht met kankerbescherming en herstel van de gezondheid.

In combinatie met groenten en fruit bevat het dieet gezonde vetten, complexe koolhydraten en magere eiwitten in geschikte porties. Naast het voorkomen van kanker, bevordert een voedzaam dieet meer energie, evenwichtige emoties en maakt het het gemakkelijker om uw gewicht te beheersen.

Specifieke voedingsmiddelen voor de bescherming van borstkanker

 • Appels
 • Bittere meloen
 • Bessen
 • Broccoli
 • Selderij
 • Wilde vis
 • Lijnzaad
 • Knoflook
 • Groene thee
 • Citroen
 • Champignons
 • Granaatappel
 • Zeewier
 • Wei-eiwit

Als kanker in uw lichaam wordt ontdekt, kunnen dezelfde voedingskeuzes de progressie van de ziekte vertragen en de overlevingsduur verlengen. Ook zeer gunstig is toegang tot zuivere lucht en water, regelmatige lichaamsbeweging, stressbeheersing, voldoende slaap en sociale ondersteuning. Daarnaast kan een gezonde levensstijl ook de tolerantie van behandelingen zoals chemotherapie en bestraling verbeteren.

Voedingssupplementen voor preventie van borstkanker

Een voedzaam dieet voor hele voedingsmiddelen is van cruciaal belang om kanker op afstand te houden. Soms is het echter moeilijk om alle voedingsstoffen die je nodig hebt uit voedsel te halen.

Bepaalde voedingssupplementen worden aanbevolen voor vrouwen vanwege wetenschappelijk onderzoek dat de waarde ervan voor het verminderen van het risico op kanker suggereert.

Dit boek geeft advies over heilzame supplementen en informatie over specifieke voedingsstoffen die in grote hoeveelheden zelfs schadelijk kunnen zijn. Het bespreekt ook tekorten aan voedingsstoffen die kunnen optreden als gevolg van het gebruik van voorgeschreven medicijnen.

Oefening aanbevelingen

Lichamelijke activiteit is belangrijk omdat het helpt om gewichtstoename en obesitas te voorkomen en het stimuleert je immuunsysteem om kanker te bestrijden. Wandelen wordt aangeraden op het borstkankerdieet gedurende dertig tot vijfenveertig minuten per dag, zes dagen per week.

Kosten en lasten

Vecht nu: eet en leef proactief tegen borstkanker is nu gratis voor een Kindle-versie.

De Whole-Food Guide voor overlevenden van borstkanker: Een voedingsbenadering om herhaling te voorkomen, kost $ 18,95.

Voordelen

 • Verlaagt het risico op borstkanker en hartaandoeningen.
 • Gebaseerd op medisch onderzoek.
 • Stimuleert de consumptie van volle granen, peulvruchten, vers fruit en groenten.
 • Benadrukt het belang van een dieet met een lage glycemische index.
 • Geeft informatie om te helpen bij het afvallen.
 • Erkent het belang van stressvermindering voor de gezondheid.

Nadelen

 • Bevat geen gedetailleerd maaltijdplan of recepten.
 • Dieetaanbevelingen worden niet altijd ondersteund met praktisch advies.
 • Stimuleert de inname van bewerkte voedingsmiddelen zoals eiwitrepen en eiwitrijke chips die niet de meest gezondheidsondersteunende keuzes zijn.
 • Het verstrekte maaltijdplan bevat te weinig groenten en fruit om het kankerpreventie-effect te geven dat in wetenschappelijk onderzoek is aangegeven.

Goede voeding kan een verschil maken

Lezers van Fight Now krijgen lijsten met aanbevolen voedingsveranderingen, maar wat ontbreekt is de praktische informatie die nodig is om deze doelen te bereiken. Aan lijners wordt bijvoorbeeld verteld om dertig of meer gram oplosbare vezels per dag te consumeren zonder informatie te krijgen over hoe dit precies moet worden bereikt.

Naast het ontbreken van specifieke richtlijnen zijn de voedingsaanbevelingen voor gewichtsverlies niet in overeenstemming met de hoge inname van groenten en fruit waarvan is aangegeven dat ze noodzakelijk zijn om het risico op borstkanker te verminderen.

Het gegeven advies zal zeker leiden tot verbeteringen in de gezondheid en een verlaging van het risico op borstkanker voor lijners die momenteel een standaard Westers dieet volgen. Degenen met een hoog risico op borstkanker zullen waarschijnlijk een meer gestructureerde aanpak nodig hebben om de hoogste graad van bescherming te bereiken.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Citaten:
 • Jung, S., Spiegelman, D., Baglietto, L., Bernstein, L., Boggs, D.A., van den Brandt, P.A.,… Smith-Warner, S.A. (2013). Groente- en fruitinname en risico op borstkanker door hormoonreceptorstatus. Journal of the National Cancer Institute, 105 (3), 219-236. koppeling
 • Aune, D., Chan, D. S. M., Vieira, A. R., Rosenblatt, D. N., Vieira, R., Greenwood, D. C., Norat, T. (2012). Fruit, groenten en borstkankerrisico: een systematische review en meta-analyse van prospectieve studies. Onderzoek en behandeling van borstkanker, 134 (2), 479-493. koppeling
 • Caan, B. J., Natarajan, L., Parker, B., Gold, E. B., Thomson, C., Newman, V., ... Pierce, J. P. (2011). Sojaconsumptie en prognose van borstkanker. Cancer Epidemiology Biomarkers Prevention, 20 (5), 854-858. koppeling
 • Kim, E.H., Willett, W.C., Fung, T., Rosner, B., Holmes, M. D. Dieetkwaliteitsindices en postmenopauzale overleving van borstkanker. Voeding en kanker, 63 (3), 381-388. koppeling

Laatst beoordeeld: 10 januari 2017


Bekijk de video: Hoe val je nu echt gezond af? Dokters van Morgen AVROTROS (Augustus 2022).