Informatie

7 geheimen voor schoonheid, gezondheid en levensduur

7 geheimen voor schoonheid, gezondheid en levensduurWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

7 Secrets to Beauty, Health and Longevity is geschreven door Dr. Nicholas Perricone.

Hij is vooral bekend als auteur van The Perricone Prescription; een programma dat rimpels helpt verminderen door de voeding te optimaliseren.

In Dr. Perricone's 7 Secrets to Beauty, Health and Longevity schetst hij een plan dat ons lichaam op cellulair niveau zal revitaliseren, wat zal leiden tot een betere energie, een beter humeur en een groter gevoel van welzijn.

Perricone zegt dat de voordelen veel verder gaan dan het verminderen van rimpels en in feite een krachtig anti-aging effect hebben dat ook het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten vermindert.

Beauty Health Longevity Basics

In het hele boek wijdt Perricone een hoofdstuk aan de zeven factoren die moeten worden aangepakt om het ontstaan ​​van de negatieve effecten van veroudering te vertragen en te voorkomen.

Al deze elementen worden samengebracht in een dieet-, supplement- en levensstijlplan dat is ontworpen om een ​​langer en gezonder leven te bevorderen.

1. Cellulaire verjonging

Richt zich op het verbeteren van de functie van de cellen door optimale voeding. Dit houdt in dat de inname van voedingsmiddelen met veel omega 3-vetzuren en antioxidanten wordt verhoogd.

Er worden ook specifieke supplementen beschreven om de cellulaire functie te versterken, zoals alfa-liponzuur, acetyl-L-carnitine en co-enzym Q10.

2. Leun voor het leven

Leer lijners hoe ze een ideaal gewicht kunnen behouden zonder dat ze calorieën hoeven te tellen. Perricone zegt dat we alleen moeten leren om onze bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Dit wordt bereikt door de meeste koolhydraatrijke voedingsmiddelen te vermijden, met uitzondering van fruit, groenten en peulvruchten.

Hij legt ook uit dat "we zelfs de genen kunnen inschakelen die de eetlust onderdrukken en de genetische schakelaar kunnen uitschakelen die het lichaam vertelt vet op te slaan" door eenvoudige aanpassingen in de voeding aan te brengen.

3. Ondersteuning van onze ondersteuningsstructuur

Laat zien hoe u verlies van botdichtheid kunt voorkomen, zelfs na de menopauze, door belangrijke voedingsstoffen in de juiste combinaties te nemen.

4. De huid waarin we ons bevinden

Perricone benadrukt het feit dat de tekenen van veroudering op de huid een weerspiegeling zijn van wat er in ons lichaam gebeurt.

Hij zegt dat de beste manier om het uiterlijk van de huid te verbeteren het eten van een ontstekingsremmend dieet van hoge kwaliteit is dat voldoende eiwitten bevat, gecombineerd met bepaalde plaatselijke behandelingen en elektronische spierstimulatie.

6. Sex for Life

Het handhaven van een gezond seksleven biedt veel voordelen voor de gezondheid en de mogelijke levensduur. Perricone benadrukt hoe neuropeptiden, feromonen en traditionele medicijnen hierbij kunnen helpen.

6. Omkering van veroudering door oefening

Lichaamsbeweging vermindert niet alleen de incidentie van aan leeftijd gerelateerde ziekten, maar stelt ons ook in staat fit en actief te blijven met het vermogen om ten volle van het leven te genieten.

7. Stressvermindering = verlenging van de levensduur

Het beheersen van mentale en fysieke stress is de sleutel tot een lang, gezond en gelukkig leven. Perricone schetst strategieën voor het omgaan met stress, waaronder stressbestrijdende voedingssupplementen.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Wilde zalm, ansjovis, forel, sardines, avocado's, grasgevoerd rundvlees, olijfolie, uien, knoflook, appels, bessen, grapefruit, peren, perziken, pruimen, amandelen, pistachenoten, walnoten, pompoenpitten, sesamzaad, geitenyoghurt, linzen, kikkererwten, haver, gerst, boekweit, spinazie, boerenkool, zeegroenten, rode wijn.

Voorbeeld maaltijdplan

Ontbijt

Omelet met spinazie, ui en champignons

Ochtendsnack

Geityoghurt met bosbessen

Lunch

Groene salade met scharrelkip en avocado

Tussendoortje

Hummus met crudités

Avondeten

Gebakken zalm met asperges en kappertjes-citroensaus
Spinaziesalade met verse frambozen
1 glas Pinot Noir

Nagerecht

Feta, geroosterde walnoot en verse peren

Oefening aanbevelingen

7 Secrets to Beauty, Health and Longevity zegt dat we, om onze gezondheid te behouden naarmate we ouder worden, specifieke soorten lichaamsbeweging moeten opnemen. Ironisch genoeg kan het verkeerde type oefening, zoals een overmatige hoeveelheid aërobe activiteit, het verouderingsproces juist versnellen.

Yoga en tai chi bieden fysieke, mentale en emotionele voordelen die uniek zijn en niet kunnen worden verkregen door traditionele bewegingsstijlen.

Het boek bevat ook een oefenprogramma van tien minuten dat is ontworpen om de celverjonging te vergroten, met gedetailleerde beschrijvingen en foto's van de bewegingen.

Kosten en lasten

Dr. Perricone's 7 Secrets to Beauty, Health, and Longevity: The Miracle of Cellular Rejuvenation kost $ 18.

Voordelen

 • Vereist geen calorieën tellen.
 • Biedt unieke informatie over anti-veroudering.
 • Holistische benadering die het belang erkent van het aanpakken van voeding, lichaamsbeweging en stressmanagement.
 • Bevat recepten.

Nadelen

 • Niet specifiek gericht op gewichtsverlies.
 • Bevat geen maaltijdplan.
 • Legt veel nadruk op het gebruik van voedingssupplementen, wat duur kan zijn.

Betere voeding helpt

Perricone presenteert een uitgebreid plan om het verouderingsproces te verminderen dat is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Hoewel veel voordelen kunnen worden verkregen door de voedings- en levensstijlaanbevelingen in de 7 Secrets to Beauty, Health and Longevity over te nemen, zijn sommige voedingssupplementen erg duur, dus het zal buiten het bereik van veel mensen liggen om het programma precies te volgen zoals voorgesteld .

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Citaten:
 • Young, I. S., Woodside, J. V. (2001). Antioxidanten bij gezondheid en ziekte. Journal of clinical pathology, 54 (3), 176-186. koppeling
 • Poulsen, H. E., Loft, S., Vistisen, K. (1996). Extreme inspanning en oxidatieve DNA-modificatie. Journal of sportwetenschappen, 14 (4), 343-346. koppeling

Laatst beoordeeld: 10 januari 2017


Bekijk de video: Robbert Dijkgraaf in Pauw u0026 Witteman 13 december 2011 (Augustus 2022).