Informatie

Mindless Eating: Mind Over Food

Mindless Eating: Mind Over Food


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Achtergrond

Mindless Eating is een boek geschreven door voedselpsycholoog Brian Wansink dat uitlegt waarom we de neiging hebben om te veel te eten.

Volgens Wansink neemt je geest meer dan 200 beslissingen per dag met betrekking tot voedsel, meestal zonder je bewuste gewaarwording. In dit boek geeft hij informatie die je helpt om een ​​bewuste eter te worden en gezondere keuzes te maken.

Mindless Eating Basics

Dit is geen traditioneel dieetboek omdat er geen maaltijdplannen, recepten of aanbevolen voedsellijsten zijn.

Brian Wansink heeft zijn hele leven de factoren bestudeerd die van invloed zijn op waarom en hoeveel voedsel mensen eten. Zijn doel bij het schrijven van dit boek is om de verborgen elementen te onthullen die overeten kunnen veroorzaken.

Wansink onthult enkele van de trucs die worden gebruikt door voedingsbedrijven, supermarkten en restaurants die ervoor zorgen dat we meer eten dan we nodig hebben. Deze kunnen bedrieglijke voedseletikettering, grotere verpakkingen, verleidelijke geuren, kleur en muziek omvatten.

Mindless Eating Research

Een reeks wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot menselijk eetgedrag wordt samengevat.

De auteur beschrijft een experiment waarbij mensen een 'bodemloze' kom soep kregen die langzaam en onmerkbaar werd bijgevuld. Dit zorgde ervoor dat de proefpersonen veel meer consumeerden dan ze dachten.

In één proef werd een fles wijn opnieuw gelabeld, waarbij de deelnemers voor de gek werden gehouden dat de maaltijd waarmee deze werd geserveerd van hogere kwaliteit was. En in een ander onderzoek varieerde het aantal MM's dat werd verbruikt, afhankelijk van het aantal kleuren dat beschikbaar werd gesteld.

Het belang van portiecontrole

Door uw porties lichtjes te verminderen, kunt u uw calorie-inname verminderen zonder u beroofd te voelen.

U kunt tijdens de maaltijden 20 procent minder eten serveren, met behulp van een kleiner bord, zodat u niets anders merkt. Je kunt ook de helft van je bord vullen met salade of groenten. En in plaats van voedsel in bulk op te slaan, scheidt u uw snackartikelen in individuele portiegroottetassen.

Hoe om te schakelen van gedachteloos naar bewust eten

Wansink benadrukt dat het tijd kost om aan te komen en dat hier en daar wat extra calorieën geleidelijk oplopen. Dit noemt hij de 'hersenloze marge”.

Je hebt de kracht om bewust te eten door je bewustzijn te vergroten wanneer je een beslissing neemt over eten. Het boek biedt veel praktische strategieën om u te helpen dit doel te bereiken.

Aanbevolen voedingsmiddelen

In dit boek worden geen specifieke voedingsmiddelen aanbevolen, behalve algemeen advies om meer salades en groenten te eten.

Oefening aanbevelingen

Brian Wansink zegt: "Lichaamsbeweging zou een belangrijk onderdeel van ieders leven moeten zijn vanwege zijn gezondheids- en fitnessvoordelen, maar als het gaat om gewichtsbeheersing, zullen de meesten van ons het waarschijnlijk gemakkelijker vinden om een ​​donut minder te eten dan nog drie mijlen te lopen."

Kosten en lasten

Geesteloos eten: waarom we meer eten dan we denken, is te koop voor $ 15.

Klik hier om Mindless Eating te kopen voor een gereduceerde prijs.

Brian Wansink Video

Voordelen

 • Verhoogt het bewustzijn over voedselkeuzes en eetgedrag.
 • Bevat unieke informatie over de redenen waarom mensen te veel eten.
 • Stimuleert een verhoogde inname van groenten.

Nadelen

 • Bevat geen maaltijdplan of recepten.
 • Oefening wordt niet aangemoedigd.
 • Veel lezers hebben meer begeleiding nodig om succesvol af te vallen.

Conclusies

Mindless Eating geeft inzicht in de verschillende redenen waarom u te veel eet en vergroot uw bewustzijn over uw eetgedrag.

Er worden praktische strategieën gegeven om u te helpen overtollige calorieën te vermijden zonder u beroofd te voelen, zodat u moeiteloos kunt afvallen.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 20 maart 2017


Bekijk de video: Food and Mood - Nutrition Series 1 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Reod

  Meer van deze blogberichten.

 2. Carl

  Het is een opmerkelijke, zeer grappige mening

 3. Vogul

  Vergeef me dat ik je onderbreek.Schrijf een bericht