Informatie

Frans dieet

Frans dieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

The French Don't't Plan: 10 Simple Steps to Stay Thin for Life is geschreven door Dr. Will Clower, een bekroonde auteur met een doctoraat in de neurowetenschappen.

Hij belooft dat je door het volgen van de suggesties in deze versie van het Franse dieet af zult vallen terwijl je echt van je maaltijden geniet door 'echt' voedsel te eten, in plaats van het verwerkte voedsel dat zo'n groot onderdeel is van de voeding van Amerikanen.

Clower zegt dat de Fransen geen bewerkte voedingsmiddelen eten, geen koolhydraten of vetten vermijden en geen voedingssupplementen nemen. Ze genieten van wijn tijdens de lunch en het diner en van ontspannen maaltijden. Deze gewoonten, zo beweert hij, leiden tot een lager percentage zwaarlijvigheid in vergelijking met dat van Amerikanen.

Franse dieetbeginselen

In dit Franse dieetplan kun je alles eten wat je maar wilt, zolang het maar is wat hij 'echt' voedsel noemt - voedsel dat onverwerkt is en in de natuur voorkomt. Kaas, boter, brood, chocolade en wijn zijn met mate toegestaan. Je leert kleinere porties te eten en je maakt de maaltijd langer door langzamer te eten.

Dit Franse dieet bestaat uit twee fasen:

 • Fase 1: snel gewichtsverlies
  In deze fase verander je niet hoeveel voedsel je eet, maar leer je hoe je meer uitgebalanceerde maaltijden kunt maken. Hoge glycemische voedingsmiddelen zijn niet toegestaan.
 • Fase 2: Gewichtscontrole
  Zodra u uw streefgewicht heeft bereikt, kunt u de verscheidenheid aan voedingsmiddelen die u eet vergroten en mogelijk ook glycemische voedingsmiddelen bevatten.

Dit Franse dieet bevat ook meer dan vijftig eenvoudige gastronomische recepten, waaronder items zoals bananen-notenpannenkoekjes, Franse uiensoep, gestoofde oranje kip, romige Alfredo-saus en een verscheidenheid aan desserts. Hoewel er geen voorbeeldmenu's zijn, biedt Clower algemene suggesties voor ontbijt, lunch en diner, evenals ideeën voor eten in restaurants of wanneer de tijd beperkt is.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Volkorenbrood, pasta, rijst, havermout, eieren, yoghurt, boter, kaas, vis, kip, mager varkensvlees, fruit, groenten, bonen, pure chocolade, olijfolie, rode wijn.

Voorbeeld van een Frans dieet maaltijdplan

Ontbijt

Yoghurt met vers fruit
Koffie

Lunch

Franse uiensoep
Vers gebakken brood
Stukje kaas

Avondeten

Gegrilde zalm
Gebakken baby rode aardappelen met rozemarijn
Knoflook sperziebonen met citroen
1 glas rode wijn

Nagerecht

Praktisch bloemloze chocoladetaart

Oefening aanbevelingen

Volgens Clower hoef je niet gestructureerd te sporten om af te vallen en less is meer als het gaat om sporten. In zijn Franse dieet moedigt hij lezers aan om de levensstijl van de Fransen na te bootsen die veel tijd doorbrengen met overal wandelen.

Kosten en lasten

Het Franse dieetplan: 10 eenvoudige stappen om dun te blijven voor het leven kost $ 13,95.

Voordelen

 • Dieters kunnen genieten van hun favoriete eten.
 • Het Franse dieet vereist geen calorietelling.
 • Leidt lijners op over portiecontrole.
 • Kan helpen bij het behandelen van diabetes en hoog cholesterol.
 • Maakt het mogelijk om wijn en andere lekkernijen met mate op te nemen.
 • Bevat recepten.

Nadelen

 • Nieuw onderzoek suggereert dat in het huidige tempo de Fransen in 2020 net zo zwaarlijvig kunnen zijn als de Amerikanen.
 • Het kan even duren voordat de resultaten zichtbaar worden.
 • Dit Franse dieet moedigt lichaamsbeweging niet aan.
 • Heeft meer tijd nodig om te winkelen en maaltijden te koken.
 • Bevat geen gedetailleerd maaltijdplan.

Conclusies

De aanbevelingen in deze versie van het Franse dieet bevatten solide en gezond advies, waarbij lijners worden aangemoedigd om vers, onverwerkt voedsel te eten, kleinere porties te consumeren en hun dagelijkse activiteit te verhogen.

Hoewel het enige tijd kan duren voordat de resultaten duidelijk worden, zullen deze aanpassingen in dieet en levensstijl die door dit Franse dieet worden aanbevolen als ze consequent worden gevolgd, hoogstwaarschijnlijk leiden tot gewichtsverlies en een verbeterde gezondheid op lange termijn.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Levy, E., Levy, P., Le Pen, C., Basdevant, A. (1995). De economische kosten van obesitas: de Franse situatie. Internationaal tijdschrift voor obesitas en aanverwante stofwisselingsstoornissen: tijdschrift van de International Association for the Study of Obesity, 19 (11), 788-792. studie
 • Dupin, H., Hercberg, S., Lagrange, V. (1984). Evolutie van het Franse dieet: voedingsaspecten. Wereldoverzicht van voeding en diëtetiek, 44, 57. link
 • Drewnowski, A., Henderson, S. A., SHORE, A., Fischler, C., Preziosi, P., Hercberg, S. (1996). Dieetkwaliteit en voedingsdiversiteit in Frankrijk: implicaties voor de Franse paradox. Journal of the American Dietetic Association, 96 (7), 663-669. studie

Laatst beoordeeld: 29 januari 2018


Bekijk de video: How To Make French Toast 3 Ways: Classic, Vegan and Guilty.. (Augustus 2022).