Informatie

Eten voor schoonheid

Eten voor schoonheidWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In Eating for Beauty bepleit advocaat David Wolfe zijn aanbevelingen voor een dieet dat het lichaam reinigt en voedt en de schoonheid vergroot.

Wolfes idee van schoonheid is dat het verjonging op het diepste niveau inhoudt. Hij stelt dat echte gezondheid en schoonheid samenhangen met het koesteren van een 'gezondheids- en schoonheidsbewustzijn' en het vergroten van ons levensgenot.

Wanneer deze staat van zijn optreedt, vind je natuurlijk een balans in je eetgewoonten en fysieke activiteit.

Beauty Diet Basics

De basis van schoonheidsvoeding volgens Wolfe is het verhogen van uw inname van rauw plantaardig voedsel. Wolfe zegt dat het eten van rauw voedsel de alkaliteit van het lichaam verhoogt, wat de onderliggende oorzaak van acne, ontsteking, wallen en samentrekking van de weefsels verlicht.

Een dieet dat is gebaseerd op rauw voedsel vermindert ook de inname van schadelijke stoffen zoals vrije radicalen die in een standaarddieet in grote hoeveelheden voorkomen.

Wolfe zegt dat schoonheid afhangt van mineralisatie en hij legt duidelijk de rol uit van bepaalde mineralen in gezondheid en schoonheid. Specifieke mineralen zoals silicium, zwavel, zink en ijzer worden gemarkeerd en de lezers worden geadviseerd welke voedingsmiddelen er hoge concentraties van bevatten.

Zwavel is bijvoorbeeld een bestanddeel van bindweefsel en collageen. Voedingsmiddelen rijk aan zwavel kunnen de elasticiteit en flexibiliteit van de weefsels verhogen, wat het uiterlijk van de huid zal verbeteren. Voedingsmiddelen met veel zwavel zijn knoflook, spirulina, kool, hennepzaad, radijs en pompoenpitten.

Specifieke 'beautyfoods' worden benadrukt omdat ze een of meer voedingsstoffen bevatten die een rol spelen bij het bevorderen van een optimale gezondheid en schoonheid.

Het boek bevat een basismaaltijdplan en speciale schoonheidsrecepten zoals:

 • Skin-Glow Sulphur Salad
 • Haaropbouw Salade
 • Grapefruit Cellulite Reductie Cocktail
 • Antioxidant soep
 • Airline Rescue Smoothie

Supplementen worden aanbevolen, maar de focus ligt primair op het verbeteren van de voedingsinname van hele rauwe plantaardige voedingsmiddelen. Sommige van de supplementen die in het boek worden besproken, zijn MSM, mangosteen, tocotriënolen, gojibessen, spijsverteringsenzymen en probiotica.

Naast de voedingsaanbevelingen bevat Wolfe richtlijnen voor natuurlijke huidverzorging en instructies voor natuurlijke huidbehandelingen zoals maskers gemaakt van avocado, komkommer, papaja en aloë vera.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Aloë vera, rucola, kliswortel, kokos, komkommer, durian, vijgen, hennepzaad, macadamianoten, brandnetels, olijven en olijfolie, ui, papaja, pompoenpitten, radijs, kurkuma, waterkers.

Voorbeeld dieetplan

Ontbijt

Fruitsalade met papaja, avocado, verse vijgen, nectarines, kaneel, citroensap en rauwe honing

Ochtendsnack

Verse bessen

Lunch

Groene salade
Sandwich met gekiemd graanbrood, avocado, spruitjes, rode paprika en komkommer

Tussendoortje

Rauwe groenten en olijven

Avondeten

Grote groene salade
Cashew kaas
Gebakken zoete aardappel

Avondsnack

Rauw ijs gemaakt van bevroren fruit

Oefening essentieel voor schoonheid

Oefening wordt aanbevolen omdat het de weefsels van zuurstof voorziet, het lichaam helpt om gifstoffen te verwijderen en meer kleur aan de teint geeft.

Wolfe geeft de voorkeur aan yoga boven andere vormen van lichaamsbeweging omdat het de spieren versterkt en verlengt in combinatie met diep ademhalen. Wolfe zegt dat diep ademhalen op zichzelf een ‘geweldige reiniger is die de huid rijkheid geeft en het lichaam gratie verleent’.

Kosten en lasten

Eten voor schoonheid verkoopt voor $ 24,95.

De kosten van boodschappen zullen waarschijnlijk stijgen als gevolg van de aanbevelingen om de inname van verse biologische producten en andere speciale voedingsmiddelen of supplementen te verhogen.

Voordelen

 • Zal een beroep doen op lijners die hun fysieke uiterlijk willen verbeteren en af ​​willen vallen.
 • Stimuleert de inname van een grote verscheidenheid aan verse groenten en fruit.
 • Laat desgewenst wat dierlijke producten en gekookt voedsel toe.
 • Bevordert yoga, wat de fysieke fitheid verbetert en stress verlicht.
 • Benadrukt het belang van een positieve houding en emotioneel evenwicht.
 • Bevat meer dan 30 recepten.

Nadelen

 • Veel van de aanbevolen voedingsmiddelen zoals zwarte sesamzaadjes en durian zijn mogelijk duur of moeilijk te vinden.
 • Maaltijdplannen bevatten alleen algemene aanbevelingen in plaats van een gestructureerde wekelijkse schets.
 • Het is voor lijners gemakkelijk om te veel calorieën te consumeren, vooral als ze veel vetrijk voedsel eten, zoals avocado, olijfolie en macadamia-noten.
 • Niet specifiek gericht op gewichtsverlies.

Meer groenten en fruit is de sleutel

Eten voor schoonheid zal een beroep doen op lijners die hun fysieke uiterlijk willen verbeteren en graag veel fruit en groenten eten. Voor de meeste lijners die willen afvallen, is het echter ook nodig om calorieën te controleren en de inname van vetrijk voedsel te beperken.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

 • Wolfe, D. (2003). Eten voor schoonheid. North Atlantic Books.
 • Humbert, P., Binda, D., Robin, S., Krutmann, J. (2011). Schoonheid van binnenuit: op voeding gebaseerde strategieën in cosmetische dermatologie. In Nutrition for Healthy Skin (pp. 189-196). Springer Berlin Heidelberg. abstract
 • Tulle, E., Dorrer, N. (2012). Terug van de rand: veroudering, beweging en gezondheid in een kleine sportschool. Veroudering en samenleving, 32 (07), 1106-1127. abstract

Laatst beoordeeld: 25 januari 2018


Bekijk de video: 10 Mensen Met Ongelofelijke Superkrachten! (Augustus 2022).