Informatie

Wat is het tellen van calorieën?

Wat is het tellen van calorieën?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat is het tellen van calorieën?

Calorieën tellen, maar niet iedereen hoeft ze te tellen!

Wat is calorieën tellen?

Het tellen van calorieën is de methode om de hoeveelheid calorieën (of kilojoule) van elk voedsel en elke drank die u dagelijks consumeert vast te leggen.

Het kan worden gedaan met behulp van een voedingsdagboek, een app of door simpelweg de informatie op een spreadsheet op te nemen. Afwisselend op calorieën gebaseerde maaltijdplannen kunnen van tevoren worden voorbereid en vervolgens precies worden gevolgd.

Tellen calorieën?

Hierover bestaan ​​twee hoofdopvattingen:

 • Calorieën en alleen calorieën zijn belangrijk en moeten worden geteld.
 • Calorieën doen er niet toe - het zijn de macronutriënten (d.w.z. koolhydraten, eiwitten, vetten) die alles betekenen.

Wat betreft de inname en output van energie, betekenen calorieën alles. Wat betreft gezondheid en voeding, de macronutriënten doen er toe.

Denk hier eens over na: als u besluit om 1800 calorieën per dag te gaan eten, zou u dan al uw 1800 calorieën uit light frisdrank consumeren? Of leven op een dieet van 100% vet? Waarschijnlijk niet. Dus macronutriënten doen er tot op zekere hoogte toe.

Dus wat is het antwoord? Als u probeert af te vallen, tellen de calorieën mee, en afhankelijk van uw individuele lichaamssamenstelling hebben macronutriëntenverhoudingen ook invloed op het succes van uw vetverliesprogramma. Daarom reageert een deel van de bevolking op koolhydraatarme diëten en anderen op vetarm.

Zorg eerst voor de juiste calorieën - DAARNA experimenteer met nutriëntenverhoudingen.

Maar ik haat het tellen van calorieën!

Je bent niet alleen. Het tellen van calorieën is niet voor iedereen weggelegd, het kan het eten van plezierig eten tot een pijnlijk obsessief ritueel maken. Het werkt goed voor sommigen, maar niet voor anderen.

U moet echter een idee krijgen van de hoeveelheid voedsel die u succes geeft bij het afvallen. Eten tot verzadiging (d.w.z. totdat je vol bent) is niet altijd betrouwbaar.

Het kan de moeite waard zijn om een ​​week of twee calorieën te tellen - en als je eenmaal de porties voedsel hebt uitgezocht die voor jou werken, kun je ophouden met obsessief te zijn en het te bevleugelen. Als je problemen hebt met vervorming van de porties, dan is ‘winging’ misschien niet verstandig.

Hoe tel ik calorieën?

Doe het zelf

Als je het zelf wilt doen, moet je de hoeveelheid calorieën bepalen allemaal voedsel dat je gaat eten of hebt gegeten. Ze moeten dagelijks worden geregistreerd. U moet ook uw dagelijkse caloriegehalte instellen om af te vallen. Het kan even duren en het is niet voor iedereen weggelegd.

Abonneer u op een dieetplan

Veel online programma's registreren uw persoonlijke statistieken en maken uw dagelijkse calorie-gecontroleerde maaltijdplannen voor u. Het bespaart tijd - daarom kiezen sommige mensen op deze manier.

Zie onze Dieetplanbeoordelingen voor aanbevelingen over dieetplannen van abonnees.

Gratis tools

 • Caloriecalculator - Bepaalt de optimale calorie-inname
 • Nutrient Calculator - Berekent op basis van een gegeven dagelijkse hoeveelheid calorieën gram koolhydraten, eiwitten en vetten
 • Calorieën Kilojoules - Begrijpen wat de calorie is.
 • Calorieën in voedsel - Caloriehoeveelheden van basisvoedingsmiddelen.
 • Buchholz, A. C., Schoeller, D. A. (2004). Is een calorie een calorie ?. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, 79(5), 899S-906S .. Link
 • Kissileff, H. R., Gruss, L. P., Thornton, J., Jordan, H. (1984). De verzadigende efficiëntie van voedingsmiddelen. Fysiologisch gedrag, 32(2), 319-332. Koppeling
 • Sacks, F. M., Bray, G. A., Carey, V. J., Smith, S. R., Ryan, D. H., Anton, S. D.,… Williamson, D. (2009). Vergelijking van afslankdiëten met verschillende samenstellingen van vet, proteïne en koolhydraten. New England Journal of Medicine, 360(9) 859-873. Koppeling
 • Wycherley, T. P., Moran, L. J., Clifton, P. M., Noakes, M., Brinkworth, G. D. (2012). Effecten van energiebeperkte eiwitrijke, vetarme vergeleken met standaard eiwitrijke, vetarme diëten: een meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, ajcn-044321. Koppeling


Bekijk de video: 14 tips om af te vallen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Aurelio

  Ja het is fantastisch

 2. Colquhoun

  Zeker. Ik ben het eens met alles wat hierboven is gezegd.

 3. Williams

  Gefeliciteerd, prachtig bericht

 4. Mirisar

  Ja ik begrijp je. Daarin wordt ook iets uitstekend geacht, steun ik.

 5. Gyes

  We zullen spreken voor deze vraag.Schrijf een bericht