Informatie

Borstvoeding Calorie Calculator

Borstvoeding Calorie Calculator


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Houd er rekening mee dat!

Vrouwen die te licht zijn of onvoldoende zijn aangekomen tijdens de zwangerschap, mogen GEEN dergelijke rekenmachine gebruiken.

Vanwege inefficiënte weefselopslag die tijdens de zwangerschap is opgedaan, moet aan alle lactatiebehoeften worden voldaan via een dieet alleen. Deze vrouwen zouden daarom moeten consumeren meer eten.

Deze rekenmachines zijn op zijn best een ruwe richtlijn en mogen nooit worden gebruikt als nauwkeurige of beperkende regels. Raadpleeg uw arts of voedingsdeskundige voor een nauwkeurigere aanpak die rekening houdt met uw eigen specifieke situatie.

Hoe dit werkt

De gemiddelde gewichtstoename tijdens de zwangerschap van 9 maanden is 26 pond (12 kilogram). Een deel hiervan is voor de ontwikkeling van de baby en een deel is voor de toevoeging van maternale energievoorraden die tijdens de lactatie kunnen worden gebruikt.

Op voorwaarde dat een vrouw (goed gevoed) deze hoeveelheid gewicht heeft gekregen, kunnen vetreserves die tijdens de zwangerschap zijn opgebouwd, worden gebruikt om een ​​deel van de energiekosten van borstvoeding te dekken. De resterende energie wordt opgevangen met voeding.

De calculator berekent de dagelijkse caloriebehoefte voor onderhoud (op basis van de bovenstaande factoren) - en voegt vervolgens de energiekosten van lactatie toe. Vervolgens wordt een factor 15% afgetrokken. Daarom moet geleidelijk gewichtsverlies optreden (zie hieronder meer).

Hoeveel calorieën?

Eerder onderzoek

Extra energiebehoeften voor een vrouw die uitsluitend borstvoeding geeft, zijn ongeveer 670 calorieën per dag [1]. Als geleidelijk gewichtsverlies vereist is, wordt een cijfer van 500 calorieën per dag aanbevolen.

Onderzoek bij gezonde vrouwen die borstvoeding geven, heeft aangetoond dat vrouwen tijdens het geven van borstvoeding een grotere energie-output hebben (~ 2718 calorieën) dan wanneer de borstvoeding is gestopt (~ 2528 calorieën). Deze toename van de energieproductie is afkomstig van melkproductie - BMR (Basal Metabolic Rate) blijft grotendeels hetzelfde, ongeacht of u borstvoeding geeft of niet [2].

Waar energie-input uit voeding niet voldoende is, zullen weefselopslag worden gemobiliseerd.

Het is over het algemeen niet nodig om extra vloeistoffen te consumeren, het volgen van de natuurlijke aanwijzingen van uw lichaam is voldoende om aan de lactatiebehoeften te voldoen (bron). Hoewel aangenomen, leidt cafeïne over het algemeen niet tot een diuretisch effect (reseach is inconsistent). Cafeïne kan echter worden aangetroffen in moedermelk, dus het gebruik van koffie en energiedranken moet zorgvuldig worden beheerd.

Recent onderzoek

De meest recente en grondige reeks onderzoeken concludeert dat [3]

Voor exclusieve borstvoeding tot 5 maanden na de bevalling bedragen de energiekosten van borstvoeding (gebaseerd op gemiddelde melkproductie) 454 calorieën per dag (bij niet-zwangere, niet-zogende vrouwen). Dit bedrag houdt rekening met de energie die vrijkomt uit weefselvoorraden.

Gewichtsverlies

Een overzicht van meer dan 17 studies [3] wees uit dat de gemiddelde gewichtsveranderingen in de eerste zes maanden na de bevalling groter zijn bij goed gevoede vrouwen (-0,8 kg of -1,76 lbs per maand) dan bij ondervoede vrouwen (-0,1 kg of - 0,2 lbs per maand).

Veranderingen in BMR

Onderzoek naar veranderingen in het basaal metabolisme tijdens borstvoeding is tegenstrijdig en dubbelzinnig gebleken. De meeste onderzoeken hebben een vergelijkbare BMR aangetoond in de lacterende en niet-lacterende toestand.

 • KG Dewey - Annual Review of Nutrition, Vol 17: 19-36, 1997 - Annual Reviews (abstract).
 • NF Butte, WW Wong, JM Hopkinson. Energie-eisen van vrouwen die borstvoeding geven, afgeleid van dubbel gelabelde energie-output van water en melk, - Journal of Nutrition, 2001 - Am Soc Nutrition (abstract).
 • NF Butte, JC King, Energie-eisen tijdens zwangerschap en borstvoeding, Public Health Nutrition, 2007 - journals.cambridge.org (abstract).
 • Lawrence R, Lawrence R. Borstvoeding: een gids voor het medische beroep, 6e druk. Philadelphia, Pennsylvania: Mosby, 2005: 325-326.


Bekijk de video: I counted every calorie for 30 days (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Meztitaur

  Ik ben het ermee eens, deze geweldige gedachte zal op de juiste plaats komen.

 2. Badr Al Din

  dat we zouden doen zonder uw uitstekende idee

 3. Cyrill

  Ik ben van mening dat u zich vergist. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PB.

 4. Claudio

  I hope you will find the right solution. Wanhoop niet.

 5. Hilel

  Ik ben het ermee eens, dit is een geweldig idee.Schrijf een bericht