Informatie

Aziatisch dieet

Aziatisch dieet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Aziatische dieet benadrukt het feit dat de Chinezen al 4000 jaar een dieet volgen dat hen in staat stelt een slank lichaam te behouden.

Wanneer ze echter verhuizen naar westerse landen - en beginnen te eten zoals wij -, worden ze zwaarder en beginnen ze verschillende gezondheidsproblemen te ontwikkelen.

Om die reden heeft de auteur, Jason Bussell, raadt aan om naar Aziatische culturen te kijken voor het beste advies over wat te eten.

Aziatische dieetbeginselen

Jason Bussell deelt ons mee dat de gemiddelde Chinees 25-40 procent meer calorieën verbruikt dan de gemiddelde Amerikaan.

Hij legt uit dat ze niet aankomen omdat ze calorieën uit natuurlijke bronnen consumeren.

Deze voedingsmiddelen zorgen voor een constante toevoer van energie, stillen uw eetlust en helpen afvalstoffen te elimineren.

U hoeft echter niet elke dag Chinees eten of zelfs Aziatische gerechten te eten om dit plan te volgen. Het belangrijkste punt is om de basisprincipes van eten te volgen die in alle Aziatische landen voorkomen.

In de eerste plaats betreft dit een dieet op basis van granen en lichtgekookte groenten samen met kleinere hoeveelheden ander voedsel.

6 principes van het Aziatische dieet

1. Eet een verscheidenheid aan verschillende granen

Bussell stelt dat witte rijst de meest evenwichtige van alle granen is en dat ons lichaam het gemakkelijk kan opnemen. Omdat evenwicht en matiging echter de belangrijkste factor is, mag u het niet bij elke maaltijd eten. De beste aanpak is om af te wisselen met andere granen zoals:

 • quinoa
 • havermout
 • boekweitnoedels
 • bruine rijst

2. Gekookte groenten zijn beter dan rauw

Als je koud en rauw voedsel in je maag stopt, moet je lichaam het opwarmen. Dit maakt gebruik van je energie en vertraagt ​​je metabolisme. Wanneer we buiten het lichaam koken, verlicht dit de belasting van het spijsverteringsstelsel en verhoogt het de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen.

Je moet een verscheidenheid aan groenten eten, bij voorkeur bij elke maaltijd, lokaal geteeld en biologisch. Fruit is ook nuttig, maar is niet zo waardevol als groenten en mag alleen met mate worden geconsumeerd.

3. Eet kleine, regelmatige porties dierlijke eiwitten

Vlees mag NIET worden vermeden en de Chinezen raden aan om het twee keer per week te hebben, bestaande uit twee ons ...

 • rundvlees
 • lam
 • varkensvlees
 • vis
 • kip
 • eieren

Volgens de Chinese traditie zijn vegetarische diëten af ​​te raden, omdat dit kan leiden tot een langdurig tekort. Een overmatige consumptie van vlees, zoals gebruikelijk in de Amerikaanse keuken, moet echter worden vermeden.

4. Vermijd zuivelproducten

Zuivel maakt geen deel uit van het Aziatische dieet omdat het “slijm” in het lichaam produceert.

Zuivel kan zich manifesteren als sinuscongestie, hersenmist, tumoren en huidaandoeningen.

Hoewel zuivel calcium bevat, wordt dit overweldigd door het eiwit caseïne, dat calcium uit de botten haalt. Het is veel beter om calcium te verkrijgen door dagelijks groene groenten te eten.

5. Eet elke dag groene thee

Groene thee stimuleert het zenuwstelsel, bevordert de vetverbranding en verbetert de botdichtheid. Je moet minstens één kopje groene thee per dag consumeren.

6. Behoud een evenwichtige houding

Chinese geneeskunde is een holistische manier om naar gezondheid te kijken en benadrukt hoe mentale en emotionele factoren interageren met het fysieke lichaam. Het is belangrijk om een ​​positieve houding te koesteren en balans te creëren in je levensstijl om een ​​optimale gezondheid te bereiken.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Witte rijst, sobanoedels, havermout, quinoa, paksoi, broccoli, wortelen, uien, champignons, courgette, bloemkool, asperges, waterkastanjes, mais, aardappel, rundvlees, zalm, kip, eieren, tofu, sojamelk, amandelen, walnoten , pinda's, nori, miso, mayonaise, sesamolie, sojasaus, groene thee.

Oefening aanbevelingen

Je zou elke dag wat beweging moeten krijgen, maar het is belangrijk om het evenwicht te bewaren en niet continu actief te zijn.

Neem de tijd om uit te rusten en op te laden en voldoende slaap te krijgen.

Tai Chi wordt met name aanbevolen als de ideale vorm van lichaamsbeweging.

Kosten en lasten

Het Aziatische dieet: eenvoudige geheimen voor goed eten, afvallen en gezond zijn, kost $ 14,95.

Voordelen

 • Stimuleert een uitgebalanceerde inname van een verscheidenheid aan gezonde voedingsmiddelen.
 • Pleit voor een hoge consumptie van groenten.
 • Benadrukt het belang van een positieve houding voor een evenwichtige gezondheid.
 • Bevat een sectie waarin de gezondheidseffecten van verschillende voedingsmiddelen worden benadrukt.

Nadelen

 • Beveelt consumptie van witte rijst aan, die wordt beschouwd als een verwerkt, hoogglycemisch koolhydraat.
 • Ontmoedigt de consumptie van verse salades en fruit.
 • Bevat geen maaltijdplan.
 • Bevat slechts een paar recepten.
 • Zal vegetariërs niet aanspreken.
 • Sommige 'feiten' van de auteur zijn twijfelachtig, zoals De Chinezen verbruiken 40% meer calorieën dan Amerikanen.

Matiging is de sleutel

Het Aziatische dieet moedigt ons aan om te eten en te leven in overeenstemming met de principes van evenwicht en matiging. Het consumeren van de juiste hoeveelheden voedzaam voedsel en een gezonde levensstijl hebben positieve effecten op uw lichaamsgewicht en welzijn.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Citaten:
 • Lee, M. J., Popkin, B. M., Kim, S. (2002). De unieke aspecten van de voedingsovergang in Zuid-Korea: het behoud van gezonde elementen in hun traditionele voeding. Voeding voor de volksgezondheid, 5 (1a), 197-203. koppeling
 • Pingali, P. (2007). Westernisering van Aziatische diëten en de transformatie van voedselsystemen: implicaties voor onderzoek en beleid. Voedselbeleid, 32 (3), 281-298. koppeling
 • Song, Y., Joung, H. (2012). Een traditioneel Koreaans voedingspatroon en afwijkingen in het metabool syndroom. Voeding, metabolisme en hart- en vaatziekten, 22 (5), 456-462. koppeling

Laatst beoordeeld: 25 september 2017


Bekijk de video: Wokgerecht! Aziatische groente met kip en noedels (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Motega

  Sorry dat ik je onderbreek.

 2. Werian

  Please explain in more detail

 3. Yasin

  Ik ben het helemaal met je eens. There is something in this and I think this is a great idea. Ik ben het helemaal eens met jou.Schrijf een bericht