Informatie

100 calorieëndieet

100 calorieëndieet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het 100 Calorie Dieet is de creatie van zussen, Tammy en Susie Trimble, die meer dan 100 kilo afgevallen zijn door hun dieetplan.

Ze beweren dat het bijhouden van calorieën in 100 calorieëneenheden de gemakkelijkste en beste manier is om af te vallen.

100 Calorie Dieet Basics

De auteurs stellen dat je geen koolhydraatarm of vetarm hoeft te eten om af te vallen. Op hun plan kunt u uw gewone dagelijkse voedsel eten en toch succes behalen zolang u rekening houdt met de calorieën. Voedingsmiddelen worden gemeten in porties van 100 calorieën en er worden hulpmiddelen verstrekt om lijners bij deze taak te helpen.

Het basisconcept is om hetzelfde voedsel te blijven eten als gewoonlijk, maar om je bewust te worden van de portiegroottes. De auteurs beweren dat dit het succes van het vasthouden aan het plan zal vergroten, omdat je in staat zult zijn om het voedsel te eten dat je echt lekker vindt.

Er wordt veel nadruk gelegd op het overwinnen van de voedingsmentaliteit en het concentreren op wat je vandaag gaat eten. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u voedsel zoals brood, chocolade of pizza misloopt, want op het 100-caloriedieet kunt u deze voedingsmiddelen elke dag eten als u dat wilt.

Ontbering is schadelijk op psychologisch niveau, stellen de auteurs, en het vertraagt ​​ook het metabolisme, maar ze waarschuwen ook lijners om hun ‘dikke monster’ hen niet te laten misleiden tot ongezond eten en saboteren van gewichtsverlies.

Vrouwen hebben een calorie-inname van 1500 en mannen 2000 calorieën per dag. Aan lijners wordt geadviseerd om hun calorieën verstandig uit te geven, alleen voedsel van hoge kwaliteit te eten en geen calorieën te verspillen aan voedsel dat niet goed smaakt.

Een belangrijk aspect van het programma is planning en lijners wordt geadviseerd om elke dag van tevoren op te schrijven wat ze gaan eten. Het 100 calorieëndieet bevat ook vragenlijsten om lijners te helpen obstakels voor succesvol gewichtsverlies te identificeren, zoals emotionele problemen en slechte stress-coping-capaciteiten.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Dieters worden aangemoedigd om een ​​uitgebalanceerd dieet te kiezen. Wanneer u honger heeft, is 'gratis voedsel' toegestaan ​​in onbeperkte hoeveelheden. Deze voedingsmiddelen kunnen desgewenst ook aan maaltijden worden toegevoegd.

'Gratis voedsel' omvat: paprika, broccoli, pompoen, kool, wortelen, komkommer, sperziebonen, sla, champignons, peultjes, tomaat, courgette, alfalfaspruiten, balsamicoazijn, bouillon, kappertjes, johannesbrood, cacao, augurken, sambal, salsa, light frisdrank, sojasaus, splenda en V8-sap.

Voorbeeld dieetplan

Ontbijt

1 kopje cornflakes
1 kopje magere melk
1 kopje sinaasappelsap
1 eetlepel honing
Kruidenthee

Ochtendsnack

1 kopje babywortelen
1 eetlepel ranch dip

Lunch

3 oz kalkoen
1 oz Zwitserse kaas
3 sneetjes volkoren brood
1 eetlepel mayo
Sla, tomaat, ui en augurken

Tussendoortje

1 kopje yoghurt
1 banaan

Avondeten

3 oz gebakken tilapia
1 kopje pasta
2 kopjes gemengde groene salade
1 eetlepel olijfolie
Citroen en azijn

Oefening aanbevelingen

Dieters worden aangemoedigd om een ​​activiteit te vinden die plezierig is. Aanbevolen oefeningen zijn wandelen, zwemmen, dansen, wandelen en teamsporten.

Op de meeste dagen van de week wordt 30 minuten aërobe oefening aanbevolen.

Kosten en lasten

Het 100 Calorie Dieet is verkrijgbaar als e-Book voor $ 39,98. Het pakket bevat een algemene calorieteller, een restaurant en een calorieteller voor fastfood, een kookboek en een voedseldagboek.

Voordelen

 • Bevat een calorieteller met een uitgebreide lijst van gewone voedingsmiddelen, fastfood en restaurantartikelen.
 • Verhoogt het bewustzijn van het caloriegehalte van voedingsmiddelen.
 • Benadrukt het hoge caloriegehalte van veel fastfoodmaaltijden.
 • Dieters hoeven hun favoriete voedsel niet op te geven.
 • Stimuleert geleidelijk gewichtsverlies binnen gezonde grenzen.
 • Voedseljournaling wordt geassocieerd met een grotere kans op succesvol gewichtsverlies.
 • Alcohol is toegestaan.
 • Bevat recepten met hun opgegeven aantal calorieën.
 • Bevat tips voor gewichtsverlies.

Nadelen

 • Diëten met een caloriebeperking resulteren gewoonlijk in rebound-gewichtstoename wanneer het normale eten wordt hervat.
 • De calorie-inname is mogelijk te laag voor fysiek actieve lijners.
 • Moedigt geen significante verbeteringen in de inname via de voeding aan.
 • Vereist het tellen van calorieën.
 • Dieters moeten hun eten van tevoren plannen.
 • Stimuleert de inname van light frisdrank en kunstmatige zoetstoffen.

Gemakkelijk calorieën tellen maar niet uniek

Het 100 Calorie Dieet is een basisbenadering van het tellen van calorieën om gewicht te verliezen.

Het bevat enkele handige hulpmiddelen, quizzen en tips om te helpen bij het afvallen, maar qua dieetplan heeft het niets bijzonders nieuws of unieks te bieden.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Drobes, D. J., Miller, E. J., Hillman, C. H., Bradley, M. M., Cuthbert, B. N., Lang, P. J. (2001). Voedselgebrek en emotionele reacties op voedselaanwijzingen: implicaties voor eetstoornissen. Biologische psychologie, 57 (1), 153-177. koppeling
 • Martin, C. K., Anton, S. D., York-Crowe, E., Heilbronn, L. K., VanSkiver, C., Redman, L. M.,… Pennington CALERIE Team. (2007). Empirische evaluatie van het vermogen om een ​​calorieëntelsysteem te leren en de portiegrootte en voedselinname te schatten. Brits tijdschrift voor voeding, 98 (2), 439-444. koppeling
 • Toubro, S., Astrup, A. (1997). Gerandomiseerde vergelijking van diëten om het gewicht van zwaarlijvige proefpersonen te behouden na groot gewichtsverlies: ad lib, vetarm, koolhydraatarm dieet en vaste energie-inname. Bmj, 314 (7073), 29. link

Laatst beoordeeld: 19 januari 2018


Bekijk de video: CALORIE CHALLENGE. Ultieme Cheat Day. Girl vs. Food (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Eblis

  Ik ben het eens met alles hierboven.Schrijf een bericht